...Olvass éjszaka!
 
Mik a legfontosabb munkavédelmi felszerelések?

Mik a legfontosabb munkavédelmi felszerelések?

Nagyon sokféle munkavédelmi eszköz, felszerelés létezik. Ez annak köszönhető, hogy a munkaipar is nagyon sokrétű. Vannak hegesztő gépek, ahol elengedhetetlen a szem megfelelő védelme egy jó szemüveg segítségével. Vannak akár olyan munkák is – mint a hentesmunka – ahol a kezeink, valamint ujjaink épsége forog állandóan kockán.

Annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb biztonságban lehessünk, érdemes lehet mindig arra fókuszálni, hogy a legjobb munkavédelmi eszközöket szerezzük be. De mire kellene odafigyelni?

Mindig megfelelő helyről rendeljünk!

Nagyon fontos, hogy mindig a legjobb helyről rendeljük meg a termékeinket, amelyeket vásárolni szeretnénk. Megbízható boltra van szükség, hiszen a biztonság és egészség nem tréfadolog! Ennek megértéséhez pedig azt kell tisztán látni, hogy mekkora bírságot kaphat egy cég, ha ezeket a protokollokat nem akarja betartani.

Szemvédelmi eszközök

A szemüvegek nagyon kritikus részei lehetnek a munkavédelmi felszereléseknek. Ez annak köszönhető, hogy a hegesztési munkák során veszélyes fényspektrummal kellene szembenézni, ami rövid távon akár vakságot is okozhat. E nélkül nem szabad a munkát végezni.

Bakancsok

Amikor valamilyen súlyos tárgy eshet rá a lábunkra, kiemelten fontos, hogy legyen egy jó munkavédelmi bakancsunk. Ez megvédhet minket a legtöbb különféle mechanikai hatástól – még ha talán nem is mindegyiktől.

Kesztyűk

Egy hentesnek például kifejezetten fontos, hogy olyan kesztyűje legyen, ami a bárd általi vágó hatásoktól megfelelő védelmet képes nyújtani. Ehhez akár láncokból összerakott termékekre lehet szükség, vagy minőségi bőr anyagra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.