...Olvass éjszaka!
 
A CNC gépek javítása sokszor nehéz munka lehet

A CNC gépek javítása sokszor nehéz munka lehet

CNC gépeket javítani bizony nem olyan egyszerű, mint sokan hinnék. Rengeteg ember úgy véli, hogy ez a munka nem igényel komolyabb technikai tudást vagy szakértelmet. Tényleg igaz ez? Miért mondható el egyértelműen, hogy az egyik legkomplexebb mérnöki munka?

Milyen szakmai tudás kell hozzá?

Ha valaki az elektrotechnikával és gépszerkezettannal tisztában van, annak semmi nem lehetetlen. Ezt a két szakmai tárgyat kell nagyon ismerni – de általában a mechanika és szilárdságtan, rezgéstan alapjait is érdemes ismerni.

Képes erre akár egy technikus is?

Megfelelő gyakorlattal semmi nem lehetetlen. Akár egy jó elektrotechnikai műszerész is képes lehet rá, viszont ehhez az szükséges, hogy az illetőnek megfelelő gyakorlata legyen. Az egyetemet végzett gépészek és mechatronikai mérnökök is végezhetnek ilyen munkákat – azonban tartsuk észben, hogy az egyetem inkább elméleti hátteret ad a későbbi munkához, a gyakorlat nem hiányozhat itt sem.

Mekkora felelősség ezt csinálni?

Hatalmas! Nagy felelősség! Hiszen abban az esetben, ha a gépek leállnak, nem fogunk tudni velük dolgozni, és a termelés is megakad. Ha ez párszor előfordul, az szinte a technológiai vállalat végét is jelentheti, hiszen ebben az esetben a partnereink is bontani fogják a velünk megkötött szerződésüket – köszönhetően annak, hogy minden üzletfél szeretné, ha a vállalásaink pontosan és határidőre készülnének el.

Keressünk jó partnert!

Keressünk a feladatra egy jó külsős partnert! Látogassunk el a Coware honlapjára, és kérjünk tőlük árajánlatot CNC javításra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.