...Olvass éjszaka!
 
Kutyasétáltatás hatékonyan

Kutyasétáltatás hatékonyan

A pórázon való sétáltatás megtanítása fontos készség, amely türelmet, következetességet és pozitív megerősítést igényel. Íme egy lépésről lépésre követhető útmutató, amely segít megtanítani a kutyát a megfelelő pórázon járásra:

Mutassa be a felszerelést

Hagyja, hogy kutyája megszaglássza és felfedezze a pórázt, nyakörvet vagy hámot, mielőtt feltenné. Ez segít neki megismerkedni a felszereléssel, és csökkenti az esetleges félelmeit.

Kezdje zárt térben

Kezdje a kutya pórázon való sétáltatásának betanítását otthonában vagy egy csendes, alacsony figyelemelterelésű területen belül. Ez kiküszöböli a külső zavaró tényezőket, és lehetővé teszi, hogy a kívánt viselkedés megtanítására összpontosítson.

Ösztönözze a póráz elfogadását

Csatlakoztassa a pórázt a kutya nyakörvéhez vagy hámjához, és hagyja, hogy szabadon sétáljon vele. Dicsérje és jutalmazza meg őket jutalomfalatokkal vagy szóbeli dicsérettel, ha ellenállás nélkül viselik a pórázt. Ez segít a pozitív asszociációk kialakításában.

Használjon pozitív megerősítést

Jutalmazza kutyáját jutalomfalatokkal, dicsérettel vagy simogatással, amikor a kívánt viselkedést tanúsítja, például, ha Ön mellett sétál, nem húzza a pórázt, vagy reagál a jelzésekre. A pozitív megerősítés arra ösztönzi a kutyát, hogy megismételje ezeket a viselkedéseket.

Fokozatosan növelje a figyelemelterelést

Ha kutyája már kényelmesen sétál a zárt térben, fokozatosan vezessen be több figyelemelterelő tényezőt, például sétáljon a hátsó udvarban vagy egy csendes környéken. Ha a kutyája túlságosan izgatottá válik vagy elvonja a figyelmét, használja a “sarkon” parancsot, hogy visszanyerje a figyelmét, és jutalmazza meg, ha újra Önre koncentrál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.