...Olvass éjszaka!
 
Garázskapuk

Garázskapuk

A garázskapuk nagyméretű ajtók, amelyeket általában garázsba, tárolóhelyiségbe vagy járműparkolóba való bejutásra használnak. Különböző kivitelben és stílusban kaphatók, hogy megfeleljenek a különböző építészeti esztétikai és funkcionális követelményeknek. Íme egy áttekintés a garázskapukról: A garázsajtók típusai:

Szekcionált garázsajtók

A szekcionált garázskapuk a legelterjedtebb típus, és több vízszintes panelből vagy szekcióból állnak, amelyek össze vannak csukva. Úgy működnek, hogy nyitáskor és záráskor függőlegesen a sínek mentén, majd vízszintesen a mennyezettel párhuzamosan mozognak. A szekcionált kapuk a sima működésükről és helytakarékos kialakításukról ismertek.

Gördülő garázskapuk

A gördülő garázskapuk, más néven gördülőajtók keskeny vízszintes lécekből vagy panelekből állnak, amelyek az ajtónyílás felett egy dobba gördülnek. Általában kereskedelmi és ipari környezetben használják őket, de lakóházi garázsokban is megtalálhatók. A szekcionált kapukhoz képest a feltekercselt kapuknak kisebb a helyigényük.

Oldalra nyíló garázskapuk

Az oldalsó csuklós garázskapuk vízszintesen nyílnak, mint a hagyományos ajtók. Gyakran középen kifelé nyíló ajtópárként készülnek. Az oldalsó csuklós ajtók klasszikus megjelenésük és a garázstérbe való könnyű bejutásuk miatt népszerűek. Általában régebbi vagy hagyományos stílusú házakban láthatók.

Felfelé nyíló garázsajtók

A felfelé nyíló garázskapuk egyetlen tömör panelből állnak, amely alulról kifelé és felfelé leng, vagy előtetőként (részleges tetőt képezve a nyílás felett), vagy teljesen behúzódva a garázstérbe. Egyszerű kialakításúak, és lehetnek kézi vagy automatizáltak.

Oldalra csúsztatható garázsajtók

Az oldalra csúszó garázskapuk úgy működnek, hogy egy sín mentén vízszintesen csúszva nyílnak és záródnak. Hasonlóak a szekcionált kapukhoz, de függőleges helyett oldalirányban mozognak. Az oldalra csúsztatható ajtók akkor hasznosak, ha az ajtónyílás felett korlátozott a belmagasság vagy akadályok vannak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.