...Olvass éjszaka!
 
A webtárhely szerepe és működése

A webtárhely szerepe és működése

A webes adattár, más néven kódtár egy olyan központi hely, ahol a fejlesztők tárolhatják és kezelhetik a szoftverprojektjeik kódját. Ez egy webalapú szolgáltatás, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy megosszák a kódot más fejlesztőkkel, együttműködjenek a kódváltozásokon, és nyomon kövessék a kód időbeli változásait.

Folyamatos tárolás és frissítés

A webes adattárak általában verziókezelő rendszert, például a Git vagy a Subversion rendszert használják a kódváltozások kezelésére. A fejlesztők a kódtárolóból ágakat hozhatnak létre az új funkciók vagy hibajavítások kidolgozásához, majd ezeket a változtatásokat visszaolvaszthatják a fő kódbázisba, amikor elkészülnek.

Nyilvános és privát tárolók

Néhány népszerű webes adattár közé tartozik a GitHub, a GitLab és a Bitbucket. Ezek a szolgáltatások nyilvános és privát tárolókat is kínálnak, így a fejlesztők választhatnak, hogy nyílt forráskódúvá teszik-e a kódjukat, vagy privátnak tartják.

További funkciók

A kód tárolásán kívül a webes adattárak gyakran más eszközöket és funkciókat is biztosítanak a fejlesztők számára, amelyek segítik a kód kezelését, például: folyamatos integráció/folyamatos telepítés (CI/CD).

Központi nyomon követés

Összegezve a webes adattárak fontos eszközei a szoftverfejlesztésnek, mivel központi helyet biztosítanak a fejlesztők számára a kód tárolására és kezelésére, a változtatásokon való együttműködésre, valamint a problémák és a dokumentáció nyomon követésére.

Ajánló – Hunet Kft. honlapja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.