...Olvass éjszaka!
 
Az IT különféle területeiről picit bővebben

Az IT különféle területeiről picit bővebben

Az IT egy rendkívül összetett téma. Nagyon sokan tisztában vannak azzal, hogy mennyire jó fizetések vannak ebben az iparágban – de mit tehetünk annak érdekében, hogy ténylegesen a legjobb szakértőkké válhassunk?

Szoftverfejlesztés
A szoftverfejlesztés egy nagyon tág fogalom. Hogyan kell egy programot jól megírni? Nagyon sokféle különböző tényező vállal szerepet abban, ha valaki sikeres programot akar írni. Az tényleg működjön jól, megfelelően, és ráadásul gyorsan, performansz tekintetében is hibátlanul.
IT Support

Kell valamilyen jó support, aki a támogatói munkát jól el tudja látni. Ő az, aki az ügyfélkapcsolattartói munkákat vállalja. Tisztában van azzal, hogy mitől lesz jó az ügyfélszolgálat. Egy cég megítélésének tekintetében ez rendkívül fontos lehet!

Projektmenedzsment

A projekteket le kell vezényelnie valakinek. Mindig, minden esetben gondoljuk át, hogy a különféle holtidők milyen esetben lesznek minimálisan. Látni kell a különféle kockázatokat, ahogy azt is, hogy az egyes emberek mire alkalmasak leginkább.

Rendszergazda szolgáltatás

A rendszerüzemeltetés feladata, hogy az IT infrastruktúra folyamatosan hibátlanul, megszakítás nélkül működjön. A rendszergazda felel azért, hogy ne legyen probléma a szerverparkok kiépítése során, illetve neki kell a folyamatos monitoringról is gondoskodnia.

Mindenkinek megvan a saját szakterülete

Minden szakembernek megvan a saját területe. Mindenkinek fontos, hogy tisztán lássa, hogy pontosan miért felelős és miért nem.

Ne felejtsük el, hogy igazán jó szakemberekké akkor válhatunk, ha minden területre szerzünk egy elfogadható rálátást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.